Wassmeltpan van RVS / Au bain Marie pan

€ 22,95

005151

Nieuw product

Op voorraad en direct leverbaar.

- +

Een van onze mooiste smeltpannen voor was uit het assortiment. Deze dubbelwandige smelt-/gietpan, met deksel, is erg degelijk en gemaakt van roestvrij staal (RVS).  Ideaal om bijenwas in te smelten door zijn dubbele wand die gevuld wordt met water. Hierdoor wordt de was 'au bain Marie' verwarmt. De gesmolten was kan daarna met deze was smelt-/gietpan in een vorm gegoten worden of er kunnen kaarsen uit getrokken worden. Ook kan de was overgegoten worden in een klein, handig, gietkannetje. De binnenzijde pan is 14 cm hoog en heeft een inwendige diameter van 13,5 cm en uitwendig van 16 cm (zonder handvat). De inhoud is ruim 1,5 liter. Tot de rand gevuld: 1750 ml. Voordeel van de RVS pan ten opzichte van een aluminium pan is dat RVS niet met bijenwas en voedsel reageert. De smeltpan werkt ook op een inductie kookplaat en uit veiligheidsoogpunt adviseren wij de pan te gebruiken op een elektrische kookplaat (geen open vuur).

Advies: Controleer voor ieder gebruik of er nog voldoende water in het reservoir van de smeltpan is!

Meer details

Beoordelingen en reviews

Niemand heeft nog een review geschreven
in deze taal, schrijf als eerste een review!

Toevoegen aan vergelijken

 
Meer informatie

Wij wensen u veel gietplezier voor mooie bijenwaskaarsen!

Hoe gebruikt u de dubbelwandige wassmelt gietpan?

Met een dubbelwandige bijenwassmelt- en gietpan van rvs smelt u makkelijk was om bijenwaskaarsen te gieten. Een echte imkerij kan niet zonder dit handige kannetje met een dopje voor op het schenktuitje.

  1.     Verwijder het metalen dopje om de dubbelwandige rvs gietpan met water te vullen.
  2.     Vul de binnenruimte met water tot onder het afsluitdopje.
  3.     Plaats het metalen dopje weer op de vulopening.
  4.     Leg de te smelten was in de gietpan en plaats deze op een passende warmtebron.
  5.     Schakel de verwarmingsbron in en wacht tot de was gaat smelten.
  6.     Controleer met een thermometer de temperatuur van de was.

     Om het krimpen van de was, bij afkoeling, te vermijden mag de was niet warmer

     worden dan 70 graden.

  1.     Tijdens het verhitten van de wassmelt gietpan dient er steeds voldoende water in de

     binnenruimte te zijn. Zo voorkomt u dat de pan droog kookt.

 

LET OP:  vul de binnenruimte van de wassmelt gietpan regelmatig bij met water als u was smelt!

 

 
Specificaties
Materiaal RVS / INOX

Reviews

Schrijf als eerste een review !

 
Custom tab

This is a custom block edited from admin panel.You can insert any content here.

Misschien is dit ook iets voor u?

Menu

Login & Meer